itulau_fanua

tala fou

O le a le Paraplegia?-Zuowei nofoafa'ata'avalevale toe fa'aleleia

O le paraplegia o se tulaga e faʻaalia i le leiloa o lagona ma le gaioiga i le afa pito i lalo o le tino.E mafai ona mafua mai i se manu'a tiga pe ona o se ma'i tumau.O tagata e mafatia i le paraplegia e mafai ona oʻo i suiga tetele io latou olaga i aso uma, aemaise lava i le gaoioi ma le tutoʻatasi.

Fa'aa'oa'oga savali nofoa fa'ata'avalevale eletise-Fa'ataga le savali a tagata matutua pe'a

Mafuaaga

O se tasi o mafuaʻaga autu o le paraplegia o le faʻaleagaina o le taulaʻau.E mafai ona tupu lenei mea ona o se faʻalavelave faʻafuaseʻi, e pei o le pa'ū poʻo le taʻavale, e mafai ona faʻaleagaina ai le vetebra poʻo le mafuaʻaga o se manua o le vaʻa.O le taula'au e nafa ma le lafoina o feʻau mai le faiʻai i vaega eseese o le tino, e aofia ai vae.O le mea lea, o le faʻaleagaina o le vaʻa e mafai ona mafua ai le leiloa o le lagona ma le gaioiga afi i le tino pito i lalo.

O le isi mafuaʻaga masani o le paraplegia o se maʻi tumau, e pei o le tele sclerosis, o se faʻamaʻi faʻasolosolo e aʻafia ai le tino.O lenei tulaga e a'afia ai le malosi o neura e fa'asalalauina ai fe'au, ma i'u ai i le pipili.

Fa'ailoga

O se tasi o faʻamaoniga sili ona iloa o le paraplegia o le le mafai lea ona faʻagaoioi vae.O tagata o loʻo mafatia i le maʻi e mafai foi ona oʻo i le leiloa o lagona ma faʻafouga i vae, faʻapea foʻi ma le faʻaleagaina o le manava ma le manava, lea e mafai ona oʻo atu ai i le le faʻamalosi.E le gata i lea, o tagata e maua i le paraplegia e mafai ona oʻo i maso maso ma maso malo.I nisi taimi, o tagata e maua i le paraplegia e ono mafatia i le atuatuvale, ona e mafai ona luitauina le taulimaina o suiga tetele o latou olaga.

Zuowei Toe Fa'aleleia Fa'aa'oa'oga Fesoasoani Savali Nofoa Fa'ata'avalevale Eletise

Togafitiga

E lē o iai se vaifofō mo le paraplegia i le taimi nei, ae e tele togafitiga o loo maua, e fuafua lava i le ogaoga ma le pogai o le maʻi.O se tasi o auala muamua e togafitia ai le paraplegia e ala i le toe faʻaleleia, lea e aofia ai togafitiga faʻaletino, togafitiga faʻapitoa, ma fautuaga faʻapitoa.Toe fa'aleleia e mafai ona fesoasoani i tagata e maua i le paraplegia e toe maua sina tikeri o le tuto'atasi ma le fealua'i.E le gata i lea, e mafai ona puipuia ai faʻalavelave e pei o le mamafa o le maʻi ma le toto.

O le isi togafitiga mo le paraplegia o vailaau.O tagata o lo'o iai le ma'i e ono fa'atonuina ni vaila'au e fa'amama ai le tiga, musele ma'i, ma isi fa'ailoga fa'apena.E le gata i lea, o le taotoga e mafai ona fesoasoani e toe faʻaleleia aano o loʻo faaleagaina poʻo neura e ono mafua ai le paraplegia.

I tausaga talu ai nei, ua aumaia ai foi e tekinolosi ni togafitiga fou mo tagata e maua i le paraplegia.O masini e pei o exoskeletons ma robotic prosthetics ua fesoasoani i tagata o loʻo i ai le tulaga e toe maua ai le malosi e tutu ma savali.

O togafitiga fa'aletino ose vaega taua o le tausiga mo tagata e maua i le ma'i pipili.O le a aofia ai fa'amalositino eseese ma faiga masani.

Mo se faʻataʻitaʻiga, o faʻamalositino e mafai ona aofia ai:

  • yoga
  • si'isi'i mamafa
  • vai aerobics
  • nofonofo aerobics

O le fa'aauau pea o nei fa'amalositino o le a fa'aitiitia ai le a'afia o le maso fa'a.O le faia o lena mea o le a fesoasoani foi i le faatumauina o le gaioi, malosi, ma le tele o gaioioiga.

Fa'ai'uga

O le paraplegia o se tulaga e suia ai le olaga e aafia ai le feoai ma le tutoatasi o tagata.E ui lava e leai se fofo mo le tulaga, e tele togafitiga e mafai ona fesoasoani i tagata taʻitoʻatasi e pulea faʻamaoniga ma faʻaleleia atili o latou olaga.Toe faʻaleleia, vailaʻau, ma taotoga o nisi ia o togafitiga muamua o loʻo avanoa.Talu ai nei, ua aumaia ai e tekinolosi ni fofo fou e fesoasoani ai i tagata e maua i le paraplegia ia toe maua le gaoioi ma le tutoatasi, ma ofoina atu le faamoemoe ia i latou o loo tauivi ma lenei tulaga vaivai.

 

 

 


Taimi meli: Mati-27-2023